Waarom Hardnosed Bitcoiners kunnen leren van DeFi te houden

Ik wil het hebben over het stapelen van sats. Het is een eenvoudig idee: verzamel rijkdom in de loop van de tijd door je stapel bitcoin (BTC) en HODLing te laten groeien. Mensen kunnen stapelen door regelmatig bitcoin te kopen of te verdienen door werk of beloningen.

De sleutel is dat het stabiel en weloverwogen is, met het oog op de lange termijn. Als de visie van een gedecentraliseerde economie gaat winnen, is het essentieel dat Bitcoin Superstar zich blijft vestigen als primair middel om te sparen en welvaart op te bouwen.

Het concept van het stapelen schuwt de baldadige speculatie van de eerste munt die een boom biedt, belichaamd door „wen moon“ en soortgelijke memes. Het is veel meer in overeenstemming met de basisprincipes van de „reële economie“.Het vermogen om geld te besparen is een essentieel onderdeel van elk financieel systeem. Door meer mogelijkheden te creëren voor mensen om een voorspelbaar maar fatsoenlijk rendement op hun bitcoin te krijgen, beginnen we echt de manier waarop de wereld met geld omgaat te verschuiven.

En dat is waarom bitcoiners die sats stapelen een harde blik moeten werpen op de decentrale financiële (DeFi) platformen die een explosieve groei zien op Ethereum. Terwijl de optiek de wilde speculatie van 2017 in herinnering kan roepen, is de waarheid dat veel van de groei in DeFi wordt gedreven door dezelfde gezonde geldbeginselen als het stapelen.

Ondersteuning van goede projecten waar ze ook zijn

Het nut van Bitcoin en de aarding als hard geld maken het verschil met het meeste crypto-schuim van de afgelopen jaren. De oceaan van Ethereum-whitepapieren heeft relatief weinig werkende projecten opgeleverd, en nog minder die iemand buiten de cryptowereld bruikbaar zou noemen.

Ongeacht de voordelen van Bitcoin, zeg ik officieel dat ik een monetaire maximalist ben, geen maximalist van Bitcoin. Ik ben van mening dat financiën een mensenrecht zijn, net als spreken en vergaderen, en dat we een eerlijk en transparant financieel systeem nodig hebben dat individuen in staat stelt, en geen machtige tussenpersonen.

Dus terwijl ik geloof in de degelijkheid van Bitcoin en zijn vermogen om te helpen bij het hervormen van de financiën, zal ik elk project steunen dat deze ultieme visie voor een nieuw economisch systeem bevordert.

HET STAPELEN VAN SATS GAAT OVER HET GESTAAG, GELEIDELIJK, VASTHOUDEND VERGAREN VAN RIJKDOM IN DE LOOP VAN DE TIJD. EN DEFI IS IN DEZELFDE GEEST WANNEER HET GOED WORDT UITGEVOERD.

Het feit dat Ethereum niet Bitcoin is, dat het consequent hype en bubbels heeft aangedreven en dat het nog steeds geen werkbare langetermijnoplossing voor schaalbaarheid heeft gevonden, betekent niet dat het niets van waarde biedt. In feite doen de top DeFi-platforms van Ethereum echt spannend en innovatief werk, en ze hebben de belofte om de zaak van een gedecentraliseerde toekomst van geld te bevorderen.

MakerDAO werkt als een kredietfaciliteit, die de liquiditeit bevordert en meer leningen aanmoedigt wanneer de rentevoeten laag zijn. Compound, met zijn op ontwikkelaars gerichte renteprotocollen, maakt de spaar- en kredietfuncties van traditionele banken mogelijk. In meer geheimzinnige sferen bieden projecten als Synthetix een versie van de handel in derivaten. Samen vormen deze platforms de kiem van een nieuw financieel systeem.

Zaden van een gedecentraliseerde economie

Op dit punt zijn velen van jullie die mij alleen als Bitcoiner kennen, je ogen aan het rollen en vergelijken met ICO’s en tulpen. Projecten met namen als $YAM en $TENDIES wekken geen vertrouwen, dat weet ik. Maar graaf een beetje in wat DeFi is en doet, en de fundamenten die zijn gelegd, en je zult aangenaam verrast zijn. DeFi is zeer reëel, en het is de moeite waard om te verkennen en uit te leggen.

Het stapelen van sats gaat over het gestaag, geleidelijk, volhardend vergaren van rijkdom in de loop van de tijd. En DeFi is in dezelfde geest, als het goed wordt uitgevoerd (nooit een zeker iets in de Ethereum gemeenschap). Het is basisfinanciering: DeFi laat mensen dingen doen die ze al doen via banken, beleggingsfondsen en andere financiële instellingen.

Maar als het goed gedaan wordt, biedt het deze diensten aan op een manier die eerlijker, transparanter en lonender is. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat DeFi een bondgenoot is in het bereiken van een visie die het deelt met bitcoin: een vertrouwenloze wereld van gedemocratiseerde, zelfoverheersende financiën.

Het zou bijziend en zelfvernietigend zijn om het potentieel van DeFi te negeren om een doel te bereiken dat immers door ons allen wordt gedeeld. Het zou nog meer zelfvernietigend zijn om echte mogelijkheden te negeren om geld in te zetten, zoals wanneer er een manier is voor BTC-houders om te verdienen door middel van ketenoverschrijdende bruggen zoals tBTC.

Als Bitcoiners zullen we altijd geloven in het belang van goed geld en in de Bitcoin-blokketen als de beste technologie om het te faciliteren. Er is veel risico’s in Ethereum en in DeFi. Potentiële investeerders moeten altijd hun due diligence doen.

Maar ik ben hier om u te vertellen dat DeFi echt is. Het is een zeepbel, maar het is niet zomaar een zeepbel. En hoewel er absoluut „DeFi“ platformen zijn die zullen crashen en branden, zijn veel van de concepten goed. Er zijn echte kansen voor mensen om te verdienen door hun geld aan het werk te zetten – en waar dat waar is, zullen investeringen en groei volgen.