USA: s finansministerium presenterar kontroversiell

USA: s finansministerium presenterar kontroversiell räkning för „plånbokförbud“

De planerade lagändringarna kommer sannolikt att ha mindre dramatiska effekter på kryptoindustrin än vad man tidigare fruktat.

US Treasury Department har lagt fram sin nya proposition för att reglera finansiella tjänster, vilket skulle förbjuda USA-registrerade kryptobörser att interagera med självstyrda kryptoplånböcker.

I ett motsvarande tillkännagivande på fredag ​​kväll presenterade avdelningen för bekämpning av finansiell brottslighet (FinCEN) de planerade lagändringarna som skulle tvinga kryptobörser att „få och Immediate Edge bekräfta sina kunders identitet om motparten som är involverad i en transaktion använder en självhanterad plånbok och transaktionen är större än $ 3000 „.

Ursprungligen är detta endast ett utkast, där finansdepartementet ger alla parter som skulle påverkas av en sådan lag 15 dagar på sig att kommentera.

De första rykten om en sådan räkning hade redan dykt upp förra månaden

Den avgående finansministern Steven Mnuchin anklagades för att ha avsevärt påverkat kryptoreglering innan hans mandatperiod avslutades. I tillkännagivandet skriver han:

”Denna proposition behandlar vissa aspekter av den digitala valutamarknaden som utgör ett hot mot vår nationella säkerhet. Vi vill stänga dessa säkerhetshål som angripare kan missbruka för sina egna syften. „

Flera inflytelserika politiker har emellertid redan uttalat sig mot lagförslaget, som många ser som en grundläggande attack mot peer-to-peer (P2P) -transaktioner. Eftersom det inte finns någon uttrycklig lagstadgad reglering för dessa har finansdepartementet stort inflytande här.

Räkningen är dock mycket mindre dålig än många fruktade i förväg. Snarare skulle befintliga regler för transaktioner, som rör insamling av kundinformation från 3 000 US $, endast utvidgas till alla registrerade kryptoföretag som interagerar med självhanterade plånböcker.